ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/4/ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από δυο χρόνια ήρθε επιτέλους η στιγμή να ρυθμιστούν τα εκκρεμή ζητήματα που άφησε πίσω το άδικο κλείσιμο της ΕΡΤ. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΡΤ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού στις πολυδιαφημιζόμενες συναντήσεις με τον υπουργό δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει όλους τους εργαζόμενους.

Επίσης δεν κατάφερε να του εξηγήσει επαρκώς τα χρόνια ζητήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους. Την ιδία ώρα που η εταιρία ζητά από εμάς να συμψηφίσουμε – άραγε τι; – την ίδια ακριβώς στιγμή εκκρεμούν σε πολλούς συναδέλφους τα πρόσθετα του 2012, του 2013, τα οφειλόμενα ρεπό των προηγούμενων ετών και η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των υπάλληλων που εντάχτηκαν στο δυναμικό της εταιρίας το 2006. Επίσης η ΚΥΑ αφήνει σε εκκρεμότητα τις τέσσερις διαφορετικές μισθολογικές ταχύτητες και συνεχίζει να στραγγαλίζει λειτουργικά την ΕΡΤ, μη εξαιρώντας την από το καθεστώς των ΔΕΚΟ.

Έχουμε εξηγήσει επαρκώς γιατί δεν μπορεί η Ομοσπονδία να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους, γιατί πολύ απλά δεν είναι εργαζόμενοι οι ίδιοι που την εκπροσωπούν. Αυτούς όμως θα τους κρίνει ο κόσμος της ΕΡΤ και η ιστορία.

Από την εταιρία, όμως, απαιτούμε να κινηθούν οι υπηρεσίες και να συγκεντρώσουν αυτές τα απαραίτητα έγγραφα και όχι να ταλαιπωρούν τους συναδέλφους.

 

Από την εταιρία , για την οποία οι περισσότεροι συνάδελφοι δίνουν αγώνα με ζήλο και αυταπάρνηση για να στέκεται αξιοπρεπώς στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη από τη διοίκηση, περιμένουμε να αντιληφθεί ότι δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις αλλά έχουμε και δικαιώματα, τα οποία και θα διεκδικήσουμε.

Σαφώς  και  δεν μπορούν οι συνάδελφοι  να παραιτηθούν  των  δικαστικών  προσφυγών, αφού  εκκρεμούν  πολλά  οικονομικά  και  εργασιακά  ζητήματα.

Με γενικές συνελεύσεις παρωδία που ως μοναδικό στόχο έχουν να μας οδηγήσουν για άλλη μια φορά σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες, νομίζοντας ότι έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα, είμαστε παντελώς αντίθετοι. Τα προβλήματα θα λυθούν με συνεννόηση και διάλογο με την εταιρία και τα αρμόδια υπουργεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΑΛΕΚΟΣ