Ανακοίνωση 06/03/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε την αλλαγή στρατηγικής του υπουργείου αλλά και της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η αλήθεια είναι ότι η δημιουργία της Ένωσης Εργαζομένων Ε.Ρ.Τ. ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα του ραδιομεγάρου και έκανε τους πάντες να σκέφτονται διαφορετικά.

Κατηγορηθήκαμε ότι είμαστε εργοδοτικό σωματείο, όμως άλλους βλέπουμε στο υπουργείο και με άλλους συναγελάζεται η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ., τους οποίους μάλιστα έχει κάνει σχεδόν συνδιοικούντες.

Αγαπητέ κύριε υπουργέ, δυστυχώς οι προξενήτρες δεν σας ενημέρωσαν για κάτι πολύ βασικό. Μπορεί να συναντηθήκατε με κάποιους εκ των συνδικαλιστών αλλά δεν συναντηθήκατε με τους εργαζόμενους. Δυστυχώς επιλέξατε να συναντηθείτε με τους κατ’ επάγγελμα επαναστάτες που στήνουν (μαζί με ποιους άραγε…;) στάσεις και απεργίες, για να ζητήσουν πράγματα που οι ίδιοι εμπόδισαν με προηγούμενές τους ενέργειες.

Το ότι είναι επαγγελματίες υβριστές της κυβέρνησης σας αλλά και της διοίκησης της Ε.Ρ.Τ.,  αυτό αφορά εσάς. Εμάς μας αφορά το ότι είναι υβριστές της επαγγελματικής μας ζωής, μας αφορά το ότι είναι εχθρικοί σε οτιδήποτε καινούργιο δημιουργούν οι εργαζόμενοι με αγώνα, μας αφορά το ότι γυρνούν στους χώρους δουλειάς και κάνουν τους τσαμπουκάδες στους ανθρώπους που δουλεύουν.

Με την ευκαιρία αυτής της ανακοίνωσης, θα σας θέσουμε μερικά ερωτήματα που έτσι κι αλλιώς δεν θα τεθούν από εκείνους.

  • Τι γίνεται με την προϋπηρεσία των εργαζομένων του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου;
  • Τι γίνεται με την Κ.Υ.Α. των δύο χρόνων που ήταν κλειστή η Ε.Ρ.Τ.;
  • Τι θα γίνει με τις τρεις ή και τέσσερις ταχύτητες εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ.;
  • Πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από το καθεστώς των Δ.Ε.Κ.Ο που στραγγαλίζει καθημερινά την λειτουργία μας;
  • Πότε επιτέλους θα αναβαθμιστούν τα ΟΒ van και τα στούντιο της Ε.Ρ.Τ. σε υψηλής ευκρίνειας (H.D.);

 

Ένα πράγμα μόνο υποσχόμαστε στον κόσμο που πίστεψε στη νέα αυτή προσπάθεια: ότι δεν θα γίνουμε επαγγελματίες συνδικαλιστές. Δεν θα έχουμε απαλλαγές  από τη δουλειά μας γιατί την θεωρούμε ιερή. Δεν θα απασχολούμε γραμματείς και φαρισαίους  για να βγάλουμε ανακοινώσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτά είναι αδιανόητα για επαγγελματίες συνδικαλιστές αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ.

Υ.Γ. Εννοείται ότι θεωρούμε ανάξια λόγου και κριτικής όσα φαιδρά κατά καιρούς αποδίδονται στην Ε.Ρ.Τ. και κατ’ επέκταση στους εργαζομένους της, οι οποίοι καθημερινά με τη δουλειά τους και την υψηλή εξειδίκευση τους προσφέρουν την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στον ένα και μοναδικό εργοδότη τους, τον Ελληνικό λαό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΑΛΕΚΟΣ