ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/01/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/01/2019

 

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, συναντηθήκαμε με τον Γενικό διευθυντή δ/κών και οικ/κών υπηρεσιών κ. Λουριδά, και τον Διευθυντή ανθρωπίνου δυναμικού κ. Νταλαπέρα, προκειμένου να αναζητήσουμε μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τους κωδικούς ειδικότητας των ενσήμων των συναδέλφων. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο εκπρόσωπος εργαζομένων κ. Τέλης Μεταξάς. Μετά από μία γόνιμη συζήτηση καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:

1ον :Η ΕΡΤ φέρει ευθύνη για την παραπάνω αναντιστοιχία.

2ον :Ο ΕΦΚΑ ως ταμείο, δεν ευθύνεται για τους κωδικούς ειδικότητας, παρά μόνο για τα πακέτα
κάλυψης των ασφαλιζομένων τα οποία και έχει διατηρήσει ως είχαν.

Κατόπιν τούτων, συναποφασίσαμε τα εξής:
Άμεσα θα ελεγχθούν όλες οι ειδικότητες στην εταιρία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προκύψει το παρόν πρόβλημα και σε άλλες ειδικότητες, πέραν της διαπιστωθείσας των εικονοληπτών. Επίσης, θα μεταφερθεί (κοινοποιηθεί-γνωστοποιηθεί) το πρόβλημα όπως προβλέπεται από την διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού προς την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Σύντομα, θα υπάρξει ενημέρωση από την διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού ως προς την πορεία του αιτήματός προς τον ΕΦΚΑ. Το θετικό κλίμα διαλόγου, μεταξύ ημών και της Γενικής διεύθυνσης, προμηνύει μια καλή συνεργασία επίλυσης καίριων ζητημάτων όπως: το πέναλτι τριετίας των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, κ.α. Επίσης, ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού να κάνει σαφές, στους δικαιούχους προϋπηρεσίας του Π.Δ, ότι λόγω έλλειψης προσωπικού και δυσκολίας τεχνικών
ζητημάτων, θα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην ένταξη της προϋπηρεσίας τους και ότι δεν θα υπάρχει κανένα άλλο θέμα με τις καλλιτεχνικές ειδικότητες, απαντώντας έτσι θεσμικά στα καθημερινά σας ερωτήματα. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα επίλυσης μικρών και μεγάλων προβλημάτων.

Υ.Γ. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε είδους επίθεση σε εργαζόμενους της ΕΡΤ όπως και στους συνεργαζόμενους με την ΕΡΤ. Επίσης, έχουμε καταδικάσει και περιγράψει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των επιθέσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΑΛΕΚΟΣ